Конференција српских националних организација из земаља региона у манастиру Милешеви

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског господина Атанасија у манастиру Милешеви ће се 1., 2. и 3. септембра 2022. године одржати 14. Конференција српских националних организација из земаља региона. Конференцију чине кровне српске организације из Румуније, Мађарске, Словеније, Хрватске, Републике Српске, Македоније, Албаније и Црне Горе.

У разговору са председником Управног одбора конференције др Момчилом Вуксановићем Преосвећени Епископ Атанасије сагласио се да представници српских организација из земаља региона буду гости Епархије милешевске и да у тродневним активностима посјете манастире Милешеву и Свете Тројице, храм Светог великомученика Георгија на Гукама и Српску кућу у Пљевљима.

На Конференцији ће се разговарати о положају српског народа у региону, заједничким активностима и културној сарадњи у наредном периоду.

На Конференцију ће бити позвани и представници државних институција Републике Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Састанку Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија и др Момчила Вуксановића у манастиру Милешеви, у суботу 9. јула 2022. године, присуствовали су игуманија манастира Милешеве мати Аквилина и председник Српског културног центра Патријарх Варнава из Пљеваља Божидар Јеловац.