Молитвени испраћај врле вернице Видосаве Терзић

На дан прослављања Светог Алимпија Столпника, 9. децембра 2019. године, молитвено је из овог пролазног живота у непролазни, вечни живот испраћена честита старица Видосава Терзић, мајка бившег амбасадора Републике Србије у Руској Федерацији г. Славенка Терзића.

Опело уснулој слушкињи Божијој Видосави испред дома покојнице у селу Пандурица код Пљеваља служио је Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије уз саслужење свештенства и свештеномонаштва Епархије милешевске.

У беседи након опела, Епископ Атанасије је најпре изјавио саучешће у име Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија, Епископа будимљанско-никшићког г. Јоаникија, у име пуноте Милешевске епископије и у своје лично име, а потом је истакао да је ова деведесетпетогодишња старица испунила свој живот врлинама и добрим делима што треба да буде на понос њеним потомцима: – Она је била једна од врлих верница и понос наше Епархије, врла супруга, мајка и бака која је свој живот посветила служењу Богу и својим ближњима, и прави је пример самопожртвовања, несебичне љубави која доводи до жртвовања себе за добро и спасење ближњих, и у њеном животу врхуне се стихови песника: Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити. Она је својим животом трајнo нашла покој у недрима Цркве.