Монашко саборовање у Епархији милешевској

У петак, 8. децембра 2017. године, на дан оданија Празника Ваведења Пресвете Богородице и молитвеног сећања на Светог свештеномученика Климента у Светом манастиру Милешеви, по други пут се сабрало богољубиво монаштво Епархије милешевске са својим духовним оцем и пастиром, Његовим Преосвештенством Епископом г. Атанасијем.

Након молитвеног почетка у манастирском конаку састанком је началствовао Преосвећени Владика г. Атанасије поучивши присутне монахе и монахиње својом богонадахнутом архипастирском беседом о монаштву, нагласивши да, својим хришћанским животом испуњеним љубављу и делатном вером, монаси и монахиње треба да буду светлост свету, украс и понос своје Епархије, Цркве и народа.

Владика Атанасије је потом дао реч  архимандриту Теофилу, настојатељу манастира Сељани, који је беседио о монаштву, учењима Светих Отаца, манастирском животу, о присној и вечној заједнице са Богом.

Монаштво богоспасаване Епархије милешевске је затим појединачно узело учешће у излагањима свог монашког живота и искуства.

Епископ Атанасије је заблагодарио Богу на овом сабрању, изразивши очинску радост и поуку да је потреба за сталном братском и сестринском сарадњом међу манастирима и честим монашким сабрањима веома значајна за духовно изграђивање монаштва у Епархији милешевској.