Неће против народа: Полицајац скинуо униформу због бруталности у Будви

Полицајац Борис Јанковић који је био ангажован приликом у упада у општину Будва синоћ је скинуо униформу, јер више не жели да учествује у акцији полиције против грађана, сазнајемо из извора блиских полицији.

Након вишегодишњег школовања и рада у полицији Црне Горе, Јанковић, који је радио у Бару, дао је отказ због неслагања са одлуком надређених да мора да примени силу против окупљених функционера Будве и грађана. Он није учествовао у хапшењима тога дана већ је био ангажован у јединици која је обезбеђивала током дана зграду СО Будва.

Јанковић је касније увече отишао у станицу полиције у Бару и саопштио да више не жели да носи униформу. Старешине су покушале да утичу на њега да промени одлуку, али је он остао при намери да скине униформу и напусти полицију.

Подсетимо, полицајци из Центра безбедности Бар прекорачили су полицијска овлашћења у Будви, током хапшења челника општине и интервенције против грађана.

Полицајци су прво тукли челнике општине Марка Царевића и Крста Радовића које су приводили, а потом применили силу над грађанима који су се окупили како би се побунили против хапшења челника општине.

Полиција је тукла грађане, бацала сузавац, поразбијала прозоре на згради општине.

Чак је забележен и случај како један од полицајаца клечи ногом на врату једног од грађана, применивши захват којим је у Америци убијен Афроамериканац Џорџ Флојд, после чега су у америчким градовима започели протести.

Извор: Спутњик

Преузето са: Митрополија црногорско-приморска