О. Гојко Перовић: Превршили сте сваку мјеру, међу повријеђенима има и дјеце!

Полицијски и судски органи црногорске власти превршили су сваку мјеру својим насилним понашањем и очигледном једностраношћу и селективношћу у поступању, поручио је ректор Цетињске богословије, Гојко Перовић

“Позивамо их да престану са насилним понашањем према мирним и ненасилним протестима. Међу повријеђенима вечерас има и дјеце – а све је то грађанство које је само прије мјесец-два мирно и достојанствено исказивало свој протест. Отуда је јасно да је неправда коју власт дистрибуира превршила сваку мјеру”, казао је Перовић у изјави достављеној “Вијестима”.

Он оцјењује да власт од почетка епидемиолошке кризе поједине здравствене мјере користи за прогон Цркве.

“О томе смо недавно, документовано и стручно, обавијестили јавност, а ускоро ћемо на конференцији за штампу изнијети све детаље о неправди и противзаконитом чињењу против владике Јоаникија и никшићког свештенства. Позивамо их да се уразуме. Народ кога вечерас прогоне и туку – то је наш заједнички народ – који истовремено чини и државу и Цркву. Нека га оставе на миру“, поручио је Перовић.

Он је тражио да се моментално престане са “противзаконитим и неоснованим држањем” владике Јоаникија са свештенством у притвору.

Извор: Вијести

Преузето са интернет странице
Митрополије црногорско-приморске