Освештано земљиште за будући храм у селу Градац код Сјенице

У суботу 8. јуна 2024. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије освештао је земљиште и крст у селу Градац код Сјенице, на месту где ће се градити нови храм посвећен Рођењу Пресвете Богородице. Земљиште за градњу будућег храма поклониле су сестре Милена Бојовић и Невена Нешовић.

По обављеном чину освећења земљишта Преосвећени Епископ Атанасије је поздравио сабрани верни народ честитајући им почетак овог богоугодног дела: – Благодаримо Господу што нам је дао толику чврстину вере и љубави према Њему да се одлучимо на ово веома значајно дело које сада започињемо, подизање светога храма на овом месту.

– Ово место ће бити место састанка, састајања са Богом. Овде ћемо се са Богом састајати и Њему се овде обраћати у синовској оданости, љубави и поверењу. Овде ћемо добијати утеху, снагу, испуњење свих наших жеља, наших потреба. На овом месту постајаћемо јачи. Овде ћемо поново постајати оно што јесмо, народ Божији, деца Божија.

– Овде ћемо постајати бистрији, разумнији, јачи. Овде ћемо, по речима нашег свјатјејшег Патријарха Павла, бити способни да се одлучујемо на прави начин за шта треба да живимо, и за вечност и за овај привремени живот, а то је да се знамо определити за истину и правду Царства Небескога.

– Живот људски је толико драгоцен да би било луксуз трошити га на безначајне ствари или на промашене ствари, ићи промашеним путем. Зато на овом месту, по молитвама наших светих, ми ћемо успевати да се увек опредељујемо за истину и правду Царства Небескога, пролазећи кроз животна искушења победоносно.

Владика је похвалио све оне који су покренули ово богоугодно дело, захвалио дародавцима земљишта али и свима онима који ће уложити свој труд у подизању храма. А изнад свега Преосвећени је заблагодарио Господу који нас умудрује и оснажује за сва та добра дела.