Патријарх Порфирије посетио манастир Милешеву

У недељу 4. фебруара 2024. године Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије посетио је Епархију милешевску и манастир Милешеву.

Повод доласка Патријарха Порфирија у Пријепоље је служење опела упокојеном др Александру Ђоковићу, Пријепољцу који је живео и радио у Београду. Са Патријархом Порфиријем били су и Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г. Никола Селаковић, г. Владо Јелић, г. Дејан Накић и г. Синиша Видовић.

У пратњи Епископâ милешевског Атанасија и ремезијанског Стефанa, Патријарх Порфирије је, по доласку у Пријепоље, отишао у оближње село Ивање, где је служено опело и обављена сахрана новопрестављеном слуги Божијем др Александру Ђоковићу.

Након сахране др Ђоковића Патријарх Порфирије је посетио манастир Милешеву. Најдражег госта у порти манастира дочекао је Преосвећени Епископ милешевски г. Атанасије са милешевским сестринством и свештеницима Епархије милешевске. Ту су, након дочека, обишли Вазнесењски храм манастира Милешеве а потом се одморили и разговарали у салону манастирског конака.