Поставља се Крст на врху Титеровац изнад манастира Милешеве

Врх Титеровац налази се на око 950 метара надморске висине, односно, на око 400 метара изнад манастира Милешеве, на обронку планине Златар. То је прилично неприступачан врх који доминира околином. Већ дуги низ година на њему је постављен јарбол са српском тробојком која се поносно виори изнад манастира.

Одавно је постојала идеја да се на Титеровцу изгради велики Крст који би представљао прави украс како манастира Милешеве тако и самог Златара. Недавно је Епископ милешевски г. Атанасије благословио да се почне са припремама за испуњење тог подухвата. По пројекту најпре је потребно избетонирати чврсто постоље на које би се касније поставио сам Крст. Због неприступачности терена тражена је помоћ Министарства унутрашњих послова Републике Србије, како би се ангажовали хеликоптери ради подизања материјала, као и самог Крста на врх.

У петак 14. августа 2020. године, када Српска Православна Црква врши чин свечаног изношење Часног Крста, Хеликоптерска јединица МУП РС са два хеликоптера посетила је манастир Милешеву како би сагледали целокупну ситуацију ради извођења овог обимног, компликованог и тешког пројекта. Најпре су надлетели саму локацију на коју ће пребацити материјал а затим се спустили до манастира где их је дочекао Епископ милешевски г. Атанасије. У краћем разговору припадници МУП РС су упознали Епископа Атанасија са оним што су могли да виде у првом снимању локације и договорили ток даљих радова. Преосвећени је захвалио на њиховој помоћи и труду, благословио све учеснике и пожелео успешан довршетак започетих послова.

Након краћег одмора и освежења у манастирској гостопримници, на паркингу испред манастира извршена је и проба оптерећења и симулација подизања терета како би све било спремно и опробано за безбедно извођење. Како је све протекло у најбољем реду са Епископом Атанасијем и Одбором за изградњу договорено је да се у понедељак комплетна екипа нађе поново на месту извођења и да се, уз Божију помоћ, бетоном излије постоље за Часни Крст који ће након тога ту бити постављен.