Представници Исламске заједнице Србије из Пријепоља на позив Српске Православне Цркве – Епархије милешевске присуствовали свечаној академији поводом дана Епархије

(Пријепоље, 6 октобар 2020)

Испред Исламске заједнице Србије – Одбора Меџлиса Пријепоље свечаној академији су присуствовали главни имам Пријепоља др Надир ефендија Дацић и имам Хамза ефендија Ровчанин.

Домаћин на академији и на свечаној вечери је био владика милешевски господин Атанасије Ракита. Свечана академија је одржана у уторак, 06. октобра 2020. године у порти манастира Милешеве у Пријепољу.

Односи Ријасета Исламске заједнице Србије и Српске Православне Цркве су традиционално добри како на нивоу државе тако и на локалу.

Поштовање и уважавање које једна другој указују Српска Православна Црква и Ријасет Исламске заједнице Србије, као двије традиционалне вјерске заједнице у Србији, јесте богатство које треба очувати и увијек увећавати ради добробити наше земље и свих њених грађана.

Испред Општине Пријепоље академији су присуствовали господин Зоран Петрић – члан Општинског вијећа задужен за кординацију и комуникацију са привредним субјектима, енергетску инфраструктуру, социјалну политику и односе са верским заједницама, госпођа Душка Бајић – члан Општинског вијећа задужена за кординацију рада одељења за Локални економски развој, туристичке организације и унапређење екологије као и господин Небојша Свичевић – директор Туристичке Организације Пријепоља.

Извор: Меџлис Исламске Заједнице Пријепоље