Састанак Епископа Атанасија са ученицима богословија и студентима теологије

У четвртак 26. августа 2021. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије одржао је у Епархијском двору у Пријепољу састанак са ученицима богословија и студентима теологије који су са простора Епархије милешевске.

Преосвећени је најпре свима пожелео добродошлицу а затим их упутио у потребу за оваквим видом сусрета и састанака: – Овакви сусрети су добри и потребни како бисмо могли сагледати како растете, како живите, како напредујете. Ви сте прихваћени да будете приправници за службу у Цркви, за служење Цркви Христовој. Ми верујемо вашим школама али је потребно да Епископ провери ваше напредовање. Све оно што Господ тражи од Апостола Црква тражи од својих делатника.

Владика се потом понаособ осврнуо на успех сваког богословца, везано за њихов успех али и знање и нагласио: – Потребно је себе напунити богословским знањем. Огреховљеном човеку није интересантно Јеванђеље. Неопходна је ревност, рад и врлина, као и да се никаква негативност у човеку не развија. Нашој Цркви су потребни црквени, ревносни делатељи и због тога нам није свеједно како узрастате.

Епископ Атанасије их је на крају све благословио и апеловао да што чешће присуствују богослужењима у својим храмовима, нарочито сада за велики празник Успенија Пресвете Богородице, да што више чтецирају, уче се појању и уопште животу у Цркви, чиме ће себе приближити Богу и свакако олакшати школовање којим су се запутили. И све у корист и добробит Цркве Христове а на понос свога рода српског православног.