Средњошколци из Београда посетили Милешеву

У недељу шесту по Васкрсу – Слепога, 2. јуна 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије богослужио је у Спасовој цркви манастира Милешеве. На Божанској Литургији саслуживали су архијерејски намесник пљеваљски протојереј-ставрофор Саша Јањић, архијерејски намесник пријепољски протојереј Игор Ерић, војни свештеник у Војној гимназији у Београду потпоручник јереј Славко Папић, и протођакон Никола Перковић.

Литургијска радост умножена је учествовањем ученика веронауке средњих школа са простора Архиепископије београдско-карловачке који су постигли најбоље резултате на такмичењу из верске наставе, који су заједно са милешевским сестрама одговарали за певницом.

Поздрављајући ђаке, Преосвећени им је рекао да су они на почетку свога пута и имају још да иду и да се боре у знању и врлинама, у васпитању и врлинама, у целокупном узрастању: – Немојте заборавити тај здрави правац на који сте постављени и којим добро идете. Немојте да заборавите потребе Цркве, потребе свога народа. Нашем народу, драги ђаци, потребно је много више за овоземаљско истрајавање неголи многим другим народима, зато ми треба да будемо најбољи. Као што сте постигли успехе у добрим знањима, тако наставите даље да постижете у свакој вашој љубљеној струци коју ћете изабрати у даљем усавршавању, знајући да су плодови тога рада и служења потребни нашем народу. Све што постижемо, сва усавршавања су на служење и себи али и роду своме. То треба схватити као шансу коју вам је дао Бог да дате свој дар, свој допринос.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку