Све да нам бива у љубави

У недељу тринаесту по Педесетници Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Божанску Литургију у Саборном храму Светог Василија Острошког Чудотворца у Пријепољу.

Предстојатељу литургијског сабрања саслуживали су протојереји-ставрофори Душан Јанковић и Лазар Вељанчић, протојереји Игор Ерић и Бранислав Стојановић, ђакони Небојша Јовановић и Никола Перковић. Пречасним даровима са Трпезе Господње причестила се већина деце и људи.

– Нека се не збуњује срце ваше и нека се не боји – подсетио је у беседи Преосвећени Владика верујући народ на ове Христове речи из Светог јеванђеља, рекавши да има много тога што може да збуни, и настоји да збуни човека и да му замагли видик, да помути његов ум и срце да му уплаши и обесхрабри и да човек одустане од свог циља, од пута којим је пошао.

– Наш пут је јасан драга браћо и сестре, и јасно је како треба да живимо и како се проходи тим путем. Наш пут је ка Царству небеском, и јасно је чега треба да се придржавамо на том путу. Сва наука изложена у Светом Писму сажима се у две заповести о којима виси сав закон и пророци, а то су: Љуби Господа Бога свога свим срцем својим, свим умом својим, душом својом, свим оним што си ти, што тебе сачињава, и љуби ближњега својега као себе самога. И данас смо чули позив Светог Апостола Павла: „Дечице, све да вам бива у љубави“. Све што чинимо, све што говоримо, све што осећамо, све што желимо, све што заповедамо, све да нам бива у љубави.  И када смо уморни, и када смо чили, и добро ходимо, и када смо здрави, и када смо исцрпљени, и када певамо и када плачемо, опет исто, све да вам бива у љубави, беседио је Епископ Атанасије.

Затим је за све учеснике у Светој Литургији уприличена трпеза љубави.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку