Свети Георгије је наш предводник за Христом

На дан када се Црква Христова молитвено сећа Светог Великомученика Георгија Победоносца, 6. маја 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије прославио је своју крсну славу. Тим поводом Преосвећени Епископ служио је Свету архијерејску Литургију у Спасовој цркви манастира Милешеве.

Саслуживали су: настојатељ манастира Светог Николе у Бањи Прибојској архимандрит Теофил, духовник манастира Милешеве архимандрит Леонтије, и протођакон Никола Перковић.

Беседећи, Преосвећени Владика је рекао да је Свети Георгије посебно данас вођа свима нама: – У њега гледамо, он је предводник који води за Христом, настоји да нас води и доведе у живот вечни који је у Христу Господу. Из његовог примера видимо не само куда и за ким треба ићи него и како се иде, колика се цена плаћа идењем тим и таквим путем. Господ Исус Христос је као учитељ добри наговестио својим следбеницима шта их чека у овом свету. Предочио им је да ће бити много борби, много невоља и мржње према Њему и Његовим ученицима, мржње према истини, љубави, слози, према човекољубљу и свакој честитости.

-Бог је наградио Георгијеву жртву, љубав и храброст тиме што је дао да он има моћ. Коју моћ? Његова молитва је чудотворна. Он је заштитник свих који веру имају, који желе да живе љубављу и истином, који желе да буду честити и праведни. Они то могу остварити у оваквом свету зато што имају такве заступнике пред Богом, зато што ће и њима Бог дати исту ту силу којом је напајао Светог Великомученика и Победоносца Георгија.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку