У селу Обарде код Пљеваља освећено земљиште за градњу храма

У недељу 28. маја 2023. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије освештао је земљиште за градњу храма Светих Кирила и Методија у селу Обарде код Пљеваља.

Након освећења Преосвећени Епископ Атанасије је поздравио сабрани народ Божији краћом пригодном беседом у којој је поручио: – Бог нам је дао да имамо специфичну улогу у историји нашег народа да ми макар обнављамо оно што су добро направили људи пре нас. На овом месту је некада постојао храм посвећен великим угодницима Божијим, Светим Кирилу и Методију. Ветрови историје су тај храм однели, а на нама је сада да обновимо оно што је постојало и што је заслужило да траје, а то су храмови Божији.

– Ми се сећамо Свете браће Кирила и Методија који нису штедели себе да би правилно усмерили, образовали и описменили словенске народе. И као што је некада на овом месту постојао храм њима посвећен тако ћемо, ако Бог да, поново саградити нови храм, и овде ће поново бити центар писмености, образовања, усмеравања, рекао је Епископ Атанасије поздрављајући и благосиљајући сав присутни верни народ.

Поводом овако значајног дана и богоугодног догађаја приређена је и трпеза љубави за све присутне па је уз послужење настављено велико народно саборовање на месту где ће се ускоро поново уздизати молитве и благодарност Богу и Његовим угодницима Светој браћи Кирилу и Методију.