Делегација ЦО Пљевља у радној посети Епископу Атанасију

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије примио је у петак 10. септембра 2021. године у радну посету делегацију Црквене Општине Пљевља предвођену свештеницима протојерејима-ставрофорима Сашом Јањићем и Огњеном Перковићем.

Намера црквених одборника из Пљеваља је била да Епископу Атанасију изнесу неколико молби и предлога везано највише за предстојећу прославу славе храма Свете преподобне Параскеве – Петке у Пљевљима. Њихов предлог је био да се на дан славе, у среду 27. октобра 2021. године одржи свечана литија градским улицама, уз жељу да позову Његово Високопреосвештенство Митрополита црногоско-приморског г. Јоаникија као почасног госта.

Осим овог предлога на састанку је изнето и низ других ствари битних за рад ЦО Пљевља. У оквиру прославе храмовне славе обележава се и годишњица ослобођења Пљеваља од турског ропства, годишњица градње пљеваљског храма као и 120 година постојања Пљеваљске гимназије.

Преосвећени Епископ Атанасије је са пажњом саслушао све изнете предлоге и сагласио се са њима, благословивши их. Владика је додао да је ова посета доказ јединствености Епархије милешевске на свим њеним деловима, како у Републици Србији тако и у Републици Црној Гори.

Осим ових договорених питања Пљевљaци су предложили да делегација Пљеваља посети и Патријарха српског г. Порфирија и позове и Његову Светост на прославу ових значајних датума за Пљевља али и Епархију милешевску. Договорено је да се детаљи овог и неких других питања детаљније договоре на следећем састанку а до тада да се утврде све потребне ствари за њихову реализацију.