Директор Републичког завода за заштиту споменика културе из Београда у посети Епархији милешевској

У уторак 30. новембра 2021. године у Епархији милешевској боравила је новоизабрани директор Републичког завода за заштиту споменика културе из Београда проф. др Дубравка Ђукановић са својим сарадницима. У манастиру Милешеви цењене госте дочекао је Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије.

Након краћег обиласка и разгледања манастирског комплекса, у манастирском салону, саговорници су наставили разговоре о статусу и стању споменика културе на простору Епархије милешевске. Како је ово прва званична посета новоизабране директорице Епархији милешевској кроз разговор су сагледани сви досадашњи видови сарадње Завода и Епархије и закључено је да је та сарадња била врло успешна на обострану корист.

На простору Епархије милешевске је велики број споменика културе, од којих је свакако сам манастир Милешева један од најзначајнијих, па је сарадња две институције неопходна и у будућности, сложили су се саговорници. Због тога је ова посета била потребна да би се досадашњи добра  сарадња учврстила и наставила.

Осим стања и заштите манастира Милешеве разговарало се и о осталим светињама Епархије милешевске а понајвише о манастиру Светог Николе у Прибојској Бањи, где Завод тренутно изводи значајне археолошке радове, а који је делегација Републичког завода за заштиту споменика културе такође посетила и уверила се у стање и ток радова.