Поклоњено земљиште за изградњу храма у Рачи код Прибоја

У петак, 4. марта 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије посетио је Црквену општину Прибој, поводом потписивања Уговора о поклону земљишта за изградњу храма у месту Рача код Прибоја.

Уговор су потписали Епископ Атанасије и дародавац земљишта г. Марко Зујић из Прибоја, у присуству јавног бележника гђе Тијане Вижлине, Архијерејског намесника прибојског протојереја-ставрофора Марка Папића, старешине храма Светог Великомученика Лазара у Прибоју протојереја-ставрофора Ранка Милинчића, надлежног пароха протојереја-ставрофора Јове Андана и протођакона Ивана Савића.

Након потписивања, Епископ Атанасије је са поклонодавцем земљишта и присутним свештеницима разговарао о плановима за изградњу храма у Рачи, пажљиво саслушао њихове идеје и предлоге за реализацију овог значајног пројекта, а потом изразио своју захвалност дародавцу, подржао ово богоугодно дело и подстакао све да се у оваквом добром правцу настави даљи њихов рад.

Потом су обишли плац, где су још једном размотрили план почетних радова за изградњу цркве која ће бити на славу Божију и духовну корист мештана Раче и околине.