Епископ Атанасије богослужио у Старом Прибоју

Треће недеље по Духовима, 3. јула 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Старом Прибоју. Саслуживали су архијерејски намесник прибојски протојереј-ставрофор Марко Папић, старешина храма Васкрсења Христовог у Новом Прибоју протојереј Спасоја Вујанић и протођакон Иван Савић.

Преосвећени је овом приликом у порти храма освештао темеље за будуће црквене просторије које ће се градити, као и мозаик Светог кнеза Лазара, изнад улазних врата храма.

Својом пастирском беседом Преосвећени је упутио и учврстио у вери окупљени верни народ, рекавши поред осталог: – Сабрали смо се око Господа нашега, у Дому Његовоме, да утврдимо своје заједништво са Њиме, да се подсетимо на науку Његову и да се причестимо Њиме, Његовим Животом.

– Нико ко је дошао у овај свети храм неће отићи без дара од Бога. Међу тим даровима јесте и дар знања и дар радости. Дар радости и ви сте увећали вашим трудом. Показали сте да сте Жива Црква, живи чланови те Цркве, да имате веру, да знате да се Богу треба обраћати, од Њега тражити. И ево, то се види на делу. На овим темељима, које смо осветили данас, биће, вашим трудом, вашом добротом, подигнуто здање потребно нашој Црквеној Општини овде у Прибоју.

Владика се захвалио свима који су помагали, браћи Небојши и Ђорђу Цинцовићу, Зорану Благојевићи који су дародавци темеља будућих црквених просторија, као и г. Милошу Словићу, дародавцу предивног мозаика, као и свима онима који ће убудуће помагати да се планирани објекат што пре доврши на корист свему верном народу Прибоја и околине, али и целом српском роду, и додао: – Благодаримо Богу што вам је дао такву веру, такву мудрост и ревност, и молимо се да ништа од тога не изгубите, него да та вера, мудрост и ревност још више нарастају, на ваше спасење и за добро свих нас.