Епископ Атанасије: Христос је показао да је јачи од смрти

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је на Лазареву суботу 16. априла 2022. године, Свету архијерејску Литургију у параклису Свете Касијане манастира Милешеве. Саслуживали су протојереј Никола Перковић и протођакон Иван Савић.

– Данас је тријумф Христове моћи над смрћу, тријумф Живота над свима људским немоћима, рекао је Епископ Атанасије у својој пастирској беседи на крају Божанске Литургије, и наставио: – Господ Христос, пошто је ишао на добровољно своје страдање на Голготу, да буде предан у руке безаконика, да буде подвргнут исмевању и понижавању, и да буде послан и у смрт, Он, пре тога, пре него што се то деси, показао је какав је Његов однос према смрти. Он је од смрти јачи.

– Он је показао да, ко год верује у Њега и ко год је близак Њему, не треба да се боји смрти јер, заједно са Њиме, биће од смрти јачи. Ко год следи за Христом живот му је осигуран. Нико од оних које је Отац Небески поверио Њему, а све му је поверио, ко год се држи Њега, неће пропасти. То се догодило и са Његовим пријатељем Лазарем, иако је пошао у смрт није пропао.

– Господ је показао да Он може све излечити, све поправити, може одмаћи смрт, и коначно ће бити победа над смрћу када Господ коначно каже своју Реч о Животу, о земљи, када поново дође у Општем Васкрсењу. Ми чекамо тај час, тај час исповедамо, али за њега се и припремамо, појаснио је Епископ Атанасије присутнима.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку