Епископ Атанасије на Пештеру

У пету недељу Великог поста, 14. априла 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије богослужио је у Петропавловском храму у Сјеници.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Мирослав Вранић и Андрија Јанковић, као и протођакон Никола Перковић. Народ пештерског краја сабрао се на Божанској Литургији да заблагодари Богу на Његовим доброчинствима и учествује у трпези Господњој.

– Да бисмо били Христови треба да будемо јаки, јаку веру да имамо, спремни на страдања. Сви који су Христови, биће способни да буду крштени крштењем Христовим, да носе Крст Његов, као што је и рекао: Ко хоће да иде за мном, нека се одрекне себе и узме Крст свој и за мном иде. Кроз ово јеванђеље ми се подсећамо шта је Бог учинио за нас, Он који нас ослобађа греха, наших болести и слабости, од смрти, и који нас зове да будемо са Њиме на животном путу у подвигу. Он нас подсећа и на то какви треба да будемо једни према другима. Па слично томе какав је Он према нама, који је према нама пун љубави и милости. Такви треба да будемо и ми једни према другима, научени од Њега, рекао је између осталог Владика.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку