Епископ Атанасије обишао клизиште у Прибојској Бањи

На иницијативу Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија у четвртак, 14. децембра 2023. године у манастиру Светог Николе у Прибојској Бањи одржан је радни састанак са представницима локалне самоуправе Општине Прибој, дирекције за изградњу града и закупца базена, а тема састанка било је клизиште које се пре неколико дана услед обилних падавина покренуло  у непосредној близини Рехабилитационог центра и базена са термалном водом, као и манастира Светог Николе.

Епископ је истакао да је ово заједнички проблем Епархије милешевске, општине Прибој као и Државе Србије и да би што пре требало реаговати како би се клизиште санирало.

Председник привременог органа општине Прибој г. Лазар Рвовић је рекао да ће локална самоуправа са своје стране уложити све своје капацитете у санацији ове елементарне непогоде. Општински штаб за ванредне ситуације прогласио је ванредну ситуацију на том делу месне заједнице Прибојска Бања.

Саговорници су се сложили да овај проблем постоји још од 2010. године и да је неопходно најпре извршити неопходна геолошка истраживања и урадити пројекат санације а помоћ државе ће бити од великог значаја за решавање овог проблема.

Истакнуто је такође да је данашњи састанак показатељ добре сарадње Епархије и локалне самоуправе која треба да се настави и у будућности.

Након састанка, Епископ је обишао терен и на лицу места се упознао са ситуацијом и могућим последицама које могу уследити уколико се не буде реаговало на време.

У процесу реституције, 2013. године, Република Србија вратила је Епархији милешевској и манастиру Светог Николе зграду Рехабилитационог центра и припадајуће базене изграђене на манастирском земљишту.