Епископ Атанасије обишао манастир Светог Николаја у Прибојској Бањи

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, у периоду припрема за Велики пост, наставља да обилази манастире и монашке обитељи Епархије милешевске. У понедељак 21. фебруара 2022. године боравио је у манастиру Светог Николаја у Прибојској Бањи.

Са настојатељем Светониколајевске обитељи, јеромонахом Јованом и парохом бањским јерејем Ненадом Тешићем Преосвећени је разгледао манастирску порту, сагледао сређеност и потребе за додатним уређењем и обишао археолошке радове који се дужи период изводе поред храма.

У самом храму посебну пажњу су привукле стасидије које су недавно урађене и постављене у броду храма. Владика је похвалио труд и рад монаштва али и парохијана и посетилаца ове свете обитељи. Стасидије су урађене трудом и прилогом г. Зорана Бјелића а на иницијативу настојатеља манастира, што је још један диван пример братске љубави и прилике коју Бог пружа да се заједничким радом допринесе улепшању храма и побољшању услова за несметано узношење молитава и захвалности Богу.

Након обиласка Епископ је у манастирској гостопримници разговарао са братијом о свим стварима везаним за манастирски живот. Похвалио је ревност и труд свих, пре свега око богослужења која се и у овој светињи редовно и несметано одвијају, на благослов свима поделио по један примерак књиге Псалтир и пожелео да им она служи на корист и духовно уздизање.