Епископ Атанасије посетио манастир Светог Илије на Јабуци

Настављајући пастирско старање за поверену му паству Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије посетио је у уторак 6. априла 2021. године манастир Светог пророка Илије на Јабуци код Пријепоља.

Након обиласка манастирског комплекса и сагледавања целокупног стања Преосвећени је у разговору са игуманијом манастира мати Аном и монахињом Евдокијом исказао своје задовољство затеченим стањем. Сви објекти манастирског комплекса су уредни, редовно одржавани и у функцији. Ипак, најважније је то да молитва непрекидно тече, што причињава највећу радост, истакао је Епископ Атанасије, охрабривши монашко сестринство манастира Светог пророка Илије да наставе у истом духу. Игуманија Ана је пренела Епископу са каквим се проблемима и искушењима сусрећу у раду али их то не спречава да, уз Божију помоћ, несмањеном снагом, уз пуно воље и жеље за напредак и духовно јачање, наставе ово богоугодно дело  у славу Божију и на добробит целом српском роду.

Да је стање у манастиру заиста за сваку похвалу показује комплетан манастирски комплекс самим својим изгледом. Јер је у задње време доста тога изграђено, трудом монахиња, помоћу и прилозима добрих и добронамерних људи а све са благословом Епископа. У прилог томе говоре и бројни посетиоци ове скоро изграђене и формиране светиње Милешевске епархије.