Епископ Атанасије разговарао са в.д. директором Опште болнице у Пријепољу

У четвртак, 19. марта 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије уприличио је у епископском седишту у Пријепољу састанак са в.д. директором Опште болнице у Пријепољу др Зораном Дробњаком.

Главна тема разговора била пaндемија вируса корона која је захватила целу планету. Епископ је нагласио да смо ми у Цркви свесни значаја свог ангажовања и да у потпуности подржавамо рад и ценимо напоре наших лекара у борби против овог новог непријатеља људског здравља. Епархија милешевска је, према речима Епископа Атанасија, озбиљно схватила ситуацију у којој се нашла држава и целокупно друштво и предузела одређене мере, изнете у недавном епархијском саопштењу у коме се народ позива да се одговорно односи према наредбама и саветима лекара и осталих надлежних институција и да не шири панику, а да са духовне стране сви умножимо своје молитве Господу, Лекару душа и тела наших, за здравље, крепост и снагу у овим искушењима.

Закључак разговора био је да ће Епархија милешевска и Општа болница у Пријепољу наставити своју сарадњу у борби против ове нове заразне болести.