Епископ Атанасије са кадетима Војне академије

Поводом завршетка школовања кадета 138. класе Војне академије и 3. класе Медицинског факултета ВМА данас, 02. септембра 2017. год. је, у параклису Покрова Пресвете Богородице у Војној академији на Бањици, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио Божанствену Литургију са молебаном у знак благодарности Богу за испуњење молбе и за свако доброчинство Божије.

Поред кадета, будућих официра Војске Србије, овом свечаном догађају присуствовали су начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић са сарадницима, начелник Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба ВС пуковник Саво Иришкић и др.

Током Свете литургије кадети који су се припремали за Свету тајну причешћа, одазвали су се на позив да са страхом Божијим, вером и љубављу приступе Светим Христовим Тајнама и причестили се.

На крају литургије честитајући кадетима на завршеном школовању и скорој промоцији у чинове потпоручника, Епископ Атанасије је будуће официре благословио, изразивши велику радост што му је и ове године припала част да се радује успешном завршетку школовања кадета завршне године Војне академије: „Војна академија омогућила вам је да стекнете знања из многих наука и вештина, и  данас смо заблагодарили Господу Богу за све што сте постигли током школовања и што вам је омогућено да се образујете у установи каква је Војна академија“,  истакао је Епископ Атанасије.

У име Војне академије присутне је поздравио начелник генерал-мајор Горан Зековић, који се захвалио епископу и свештенству за свечану литургију и молебан који су уприличили за кадете завршне године.

Беседа Епископа Атанасија:
Преузмите аудио датотеку