Састанак Епископа Атанасија са вероучитељима Епархије

Пред почетак нове школске 2017/2018. године, у четвртак 31. августа, у манастиру Милешеви је одржан састанак Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија са вероучитељима поверене му Епархије.

Након отпеваног тропара у част Пресвете Богородице, Епископ је поздравио вероучитеље, подсетивши их на значај и одговорност мисије на коју су постављени а која се огледа у поучавању младих нараштаја науци Христовој. Епископ је истакао да је главни задатак вероучитеља да ученике најпре упозна са Христом а потом да им отвори срца за љубав према Њему, да се радују Њему и да са Њим пребивају у молитви, љубави, доброти, честитости, у Цркви Његовој, хранећи се Њиме у Светој тајни Причешћа.

У својој пастирској поуци вероучитељима Владика је посебно нагласио: „Ви сте пред задатком да ученике истински заинтересујете за спасење, али тако да код њих подстакнете слободу, храброст и смелост за веру, љубав и радост према ближњем. То је могуће само ако вам је Христос Учитељ и узор“.

На крају састанка Епископ Атанасије је поделио уверења  вероучитељима, пожелевши им успеха у раду са децом. Благословом Епископа, уз одобрење надлежног Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије, у новој школској години осамнаест вероучитеља биће распоређено у основним и средњим школама Епархије милешевске у циљу извођења православне верске наставе.