Епископ Атанасије служио у Новој Вароши

У деветнаесту недељу по Педесетници, 15. октобра 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије је служио Свету архијерејску Литургију у нововарошком храму посвећеном Светој Тројици.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Радмило Јањић – старешина храма, протојереј-ставрофор Лазар Вељанчић, протојереј-ставрофор Милован Андрић, протојереј Станко Благојевић – пароси нововарошки, као и протођакон Никола Перковић, члан Епархијског савета.

Литургији су присуствовали и председник Општине Нова Варош г. Радосав Васиљевић, председник Скупштине општине Нова Варош и директор Шумског газдинства Пријепоље г. Никола Јелић, заменик председника општине г. Бранко Бјелић, председник прекршајног суда у Новој Вароши г. Видојко Јасика, начелник полицијске станице Нова Варош г. Небојша Мандић, командир полицијске станице г. Слободан Голубовић, одборник СО Нова Варош г. Владимир Пурић, директор Техничке школе г. Миливоје Ћировић, директор Гимназије Пиво Караматијевић гђа Бранка Ракоњац.

Поучавајући верујући народ Епископ Атанасије је рекао да је важно да читамо и знамо Свето Писмо и да се по њему управљамо, јер нема ниједног питања живота које се не може решити на основу Јеванђеља. – Кад погледате около, често видите да су људи у мукама и недоумицама, и не знају шта да раде, како да реше своје односе са другима, да реше питења болести, остављености, очаја… Често се људи у таквим невољама и искушењима и не сете Бога, него прибегавају само земаљским зналцима и учитељима. А то је грешка, драга браћо и сестре. Истина је да људи, пошто им је Бог дао разум, могу много да науче и много да знају, али човек не зна све и он није прави, највећи и коначни учитељ. Бог је највећи учитељ, који зна све и може све, поручио је владика.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку

У току трпезе љубави, старешина овог храма прота Радмило је у име верујућег народа и свештенства у Новој Вароши поклонио Епископу Христову икону. Затим је одржан састанак Епископа и свештеника, на коме је предстојатељ Епархије милешевске поближе упознат са животом ове црквене заједнице.