ЈАСТУЧЕ ПРЕПОДОБНЕ МАТИ НАШЕ ПАРАСКЕВЕ – СВЕТЕ ПЕТКЕ

Дана  7. октобра 2017. године када се у манастиру Милешева свечано прослављала ктиторска слава Свети краљ Владислав и слава Епархије милешевске, стигло је јастуче Преподобне мати Параскеве – Свете Петке.

У великој духовној радости празника, још већа радост и благодат осетила се међу свим присутним верницима неочекиваним благословом свете реликвије, која нам је стигла из саборне цркве Света Три Јерарха, седишта Митрополије Молдавије и Буковине града Јаши (Румунија), где почивају мошти наше велике светитељке српског порекла.

Јастуче Преподобне мати наше Параскеве – Свете Петке на коме је њена глава почивала неко време, у току Свете Литургије у Милешеву је донео брат Пантелејмон (родом из Вршца) са поклоничком групом православних румунских монахиња и верника.

Архимандрит Леонтије, духовник манастира Милешеве са благодарношћу захвалио се брату Пантелејмону на посредовању у молбама да милешевска света обитељ добије јастуче Свете Петке и заблагодарио Митрополиту Молдавије и Буковине Господину Теофану за добијени реликвијски благослов.

Игуманија Аквилина, настојатељица манастира Милешеве, са сестрама је са великом радошћу, побожно спремила и положила јастуче на целивање свим присутним верницима, и оно остаје у трајном власништву манастира Милешеве.

О, преподобна мати Параскево, наша топла заступнице и свагда у невољама брза помоћнице, помози нама грешнима и духовно малаксалима у овом животу! АМИН.