Пети фестивал хорске музике у Епархији милешевској

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, у суботу 28. октобра 2017. године, одржан је јубиларни пети фестивал хорске музике у Прибоју у организацији Епархије милешевске и Црквене општине Прибој.

У програму фестивала учешће су узели црквени хор Свети Апостол и Јеванђелист Марко из Подгорице са хороначалником гђом Људмилом Јеленом Радовић, Певачко друштво Златиборска вила предвођено г. Игњатом Милићевићем, црквени хор Свети краљ Владислав из Пријепоља на челу са гђом Искрицом Радоњић, као и црквено-градски хор Свети кнез Лазар из Прибоја чији је хороначалник г. Будимир Гардовић.

Фестивал је отворио Епископ Атанасије који је поделио са присутнима велику радост што је Епархија милешевска по пети пут домаћин овог саборовања хорова, јединственог у овом делу  Србије. – Црквено појање има за циљ да прослави Бога, али исто тако и да нас који се сабирамо на светим богослужењима све заједно укључи у службу Богу, и да нас у тој служби припише Богу, да нас сједињује са Богом, али и једне са другима. И ето, вечерас ћемо осетити, сигуран сам, сву лепоту црквеног појања овде у овој сали, али то нека буде призив да чешће долазимо на службе Божије где је пуноћа заједнице Бога и људи, рекао је владика у поздравном слову.

На крају фестивала диригент прибојског хора г. Будимир Гардовић уручио је захвалнице свима који су дали свој допринос у организовању овог саборовања у граду на Лиму. Фестивал је затворио председник Општине Прибој г. Лазар Рвовић који је истакао значај овог догађаја за град и поручио организатору и публици да ће општина и у будуће подржати ову идеју која има за циљ духовно и културно уздизање народа у Прибоју и његовој околини.

Покровитељ јубиларног петог фестивала хорске музике била је Општина Прибој, док су медијски покровитељи били Радио Милешева и Телевизија Прибој.