Мештани села Џурова у посети код Епископа Атанасија

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије примио је, у петак 15. септембра 2023. године, у Епархијском двору, групу мештана села Џурова код Пријепоља. Они су са надлежним свештеником, протонамесником Владом Лазићем, затражили пријем код свога Епископа како би пробали да заједнички пронађу решење проблема који их мучи.

Храм Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља у селу Џурову удаљен је од центра Пријепоља свега неколико километара али је прилазни пут у јако лошем стању. То је можда једини верски објекат у општини Пријепоље до кога није урађен асфалтни пут. Поред тога што је макадамски, пут до храма у Џурову пролази кроз доста стрме пределе те га временски услови често оштећују што у великој мери верницима отежава долазак до њихове светиње. Пут је више пута поправљан и већ је добар део асфалтиран али су остале још неколике краће деонице као и најстрмији део до самог храма.

Пажљиво саслушавши све што су му гости изнели, Преосвећени Епископ Атанасије је похвалио, пре свега, њихову веру и љубав према Цркви коју исказују редовним посећивањем богослужења и бригом за уређење и одржавање храма. Поред тога, истакао је, да је ово заиста прави начин решавања проблема, када верни народ заједно са својим духовним вођама, свештеницима и Епископом, решава сва текућа питања везана како за верски тако и за световни живот. Једино ће се заједничким напорима и трудом Цркве и верног народа моћи наћи права и добра решења за било који проблем.

Поред овог конкретног проблема верници из Џурова са са својим Епископом разговарали и о другим стварима које су за њих и њихове породице значајне. У свему што су говорили, рекли су, њима је најважнији благослов Цркве како би били сигурни да су на правом путу. Владика их је у свему подржао нагласивши још једном да се само заједнички, у слози и љубави, а уз благослов Цркве, сви проблеми могу решити на најбољи, богоугодан, начин.