Пљеваљски Одбор за одбрану светиња: Имамо одговор на безакоње

Након малтретирања које је трајало готово 24 сата надлежни полицијски органи, у очигледно режираном поступку, донијели су рјешење којим је наложено архијерејском намјеснику пљеваљском протојереју Саши Јањићу да напусти Црну Гору.

Држава у лику својих највећих званичника очигледно је одлучила да конкретизује рат који је објавила Српској православној цркви у Црној Гори, а прва колатерална жртва треба да буде омиљени пљеваљски свештеник који је у Пљевљима провео 20 година свог живота.

Овдје није ријеч о прогону једног човјека већ 80 одсто православног становништва пљеваљског краја. Државна власт оваквим поступањем суспендовала је правни поредак у Црној Гори, а на дјелу се, још једном, доказује теза да је ријеч о држави која функционише на принципу заштите приватних интереса а не интереса свих њених грађана. Да није тако, зар би манастиру Свете Тројице први пут након 500 година пријетила опасност да остане пуст, или за управитеља добије неког некрштеног чиновника црногорског МУП-а?

На терор који се институционално спроводи пљеваљски народ ће адекватно одговорити, а то подразумијева неупитну одбрану, од прага породичног дома до светиња, све до коначне побједе права и правде.

Оне представнике власти, посебно полиције, који мисле да Пљевља могу држати под даноноћном окупацијом, позивамо да размисле имају ли довољно моћи и снаге за тако нешто, или ће бити на страни својих најближих, на страни истине и Божје правде.

Народ пљеваљског краја неће дозволити прогон свештеника, зато што би то значило предају светиња у руке безбожника.

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!

Извор: ПВ новине