Предавање архимандрита Методија Хиландарца у манастиру Свете Тројице код Пљеваља

Поводом 825 година постојања манастира Хиландара, у Епархији милешевској 28. и 29. маја 2023. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, одржавају се духовне свечаности под називом Дани Хиландара у Епархији милешевској.

У недељу, 28. маја, у порти манастира Свете Тројице у Пљевљима одржано је предавање на тему Манастир Хиландар – духовни стожер српског народа, а предавач је био Високопреподобни архимандрит Методије, игуман манастира Хиландара.

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије присутнима представио архимандрита Методија, изразио велико задовољство и част што је присутан и што ће бројној публици одржати предавање о монаштву, и потом позвао уваженог госта да узме реч.

Публика је са пажњом саслушала предавање архимандрита Методија и на крају су присутни добили могућност да предавачу поставе питања, на која је предавач одговарао. Након прадавања архимандрит Методије је свим присутнима поделио по једну штампану копију иконе Богородице Тројеручице.

Звучни запис предавања архимандрита Методија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку