Председник ДСС посетио манастир Милешеву

У суботу 6. новембра 2021. године у посети манастиру Милешеви боравио је Председник Демократске странке Србије др Милош Јовановић где га је срдачно дочекао Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије. Заједно са игуманијом манастира Милешеве мати Аквилином, обишли су храм и манастирски комплекс па су потом у манастирском салону разговарали о многим питањима важним за нашу Цркву и народ уопште.

У разговору је истакнуто да је посета нашим светињама неопходна ради очувања националне свести, учвршћивања припадности српском народу и јачања Православне вере. Господин Јовановић је похвалио иницијативу за подизање Крста на врху Титеровац изнад манастирског комплекса. С обзиром да, како је рекао, у манастир Милешеву није долазио још од школских дана није крио задовољство што је поново посетио ову велику српску светињу. Изузетно је срећан што види да осамстогодишња Милешева сија још лепшим сјајем.

У дужем и срдачном разговору саговорници су се дотакли многих актуелних тема везаних за Србију, српски народ и његов живот и опстанак на овим просторима али и на свим другим. Нарочито се разговарало и о нашем народу на Косову и Метохији.

Преосвећени Епископ Атанасије се драгом госту захвалио на посети, похвалио његову жељу да дође и обиђе Милешеву и препоручио да оваквих и сличних сусрета у будућности буде што више а све на корист и добробит нашег српског народа и јачања Православне вере.