Председник Удружења Пријепољаца у Београду посетио Епископа Атанасија

У суботу 1. августа 2020. године у епархијском седишту у Пријепољу, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије с љубављу је дочекао и угостио драгог госта, председника Удружења Пријепољаца у Београду и вршиоца дужности секретара Комуналне полиције Града Београда г. Ивана Дивца.

У дужем срдачном разговору Епископ Атанасије је био видно обрадован ставовима г. Ивана као и његовим погледом на ове наше просторе, које он такође сматра за један од најважнијих историјских, духовних и културних ослонаца српског народа, истичући, притом, колико њему лично, као човеку, његов родни крај значи за укупни духовни развој, с обзиром да себе види и осећа као изданак и духовно чедо Пријепоља и Милешеве. Епископ Атанасије се из разговора уверио да се на њему такав однос према завичају и види и потврђује.

Господин Иван пренео је Епископу његова лична уверења да Пријепољци ма где да живе, ма куда да путују по свету, увек осећају да припадају граду Белог Анђела. Стога су се саговорници сложили да је потребно направити заједничку концепцију развоја ових простора и у културном а нарочито у духовном погледу.

Са жаљењем је констатовано да се овом делу Србије не посвећује довољно пажње колико он заслужује својим значајем, па би стога било добро позвати не само Пријепољце него и целокупну јавност да се више ангажује како би Пријепоље и пријепољски крај добио заслужено место не само на српској него и на светској мапи духовних и културних постигнућа.

На крају су се сложили да је потребно организовати што више оваквих сусрета како би се могла наћи најбоља решења за развој и унапређење живота у овом нашем крају на добробит свих људи који живе овде, али и Пријепољаца широм света.

Потребно је овде нагласити да Удружење Пријепољаца у Београду окупља велики број наших земљака који свесрдно помажу свој родни крај. У протеклом периоду они су организовали више акција помоћи у којима су сакупили и поделили значајну количину разноврсних средстава онима којима је помоћ била најпотребнија, како појединцима тако и пријепољском Дому здравља и болници у виду разноврсне медицинске помоћи. Њихове акције се настављају и даље.