Радна посета Епископа Атанасија храмовима у Прибоју

На празник Св. Киријака Отшелника – Михољдан, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије је био у радној посети храмовима Васкрсења Христовог и Светог Великомученика кнеза Лазара у Прибоју. У пратњи Епископа био је протођакон Никола Перковић.

У Васкрсењском храму у новом делу града Епископа су дочекали протојереј-ставрофор Драган Видаковић, архијерејски намесник прибојски; протојереј-ставрофор Марко Папић, старешина храма; протојереј Спасоја Вујанић и јереј Немања Вранић, пароси новоприбојски. У Старом Прибоју, у цркви Светог Великомученика кнеза Лазара Епископ је дочекан од стране старешине овог храма протојереја-ставрофора Ранка Милинчића и пароха староприбојског протојереја Мирослава Јовановића. Старешине храмова су Епископа Атанасија детаљније упознале са историјатом ових светиња и свим активностима при њима а које су на добробит овдашње црквене заједнице.

У пријатном разговору који је потом уследио за трпезом љубави Епископ и свештеници су разматрали могућности унапређења црквеног живота у овом граду, истакавши неопходност изградње културно-просветног центра при Храму Христовог Васкрсења, у коме ће се сабирати млади људи и умножавати од Бога добијене дарове и својој Цркви бити на корист. Изградњом једног оваквог центра унапредио би се рад црквено-градског хора “Свети Великомученик кнез Лазар”, као и КУД “Дабар” који већ годинама делују при Црквеној општини Прибој.

На крају ове радне посете Епископ милешевски Атанасије је изразио своје задовољство оним што је до сада постигнуто, поучивши свештенике да и даље наставе да се труде и боре за унапређење поверене им црквене заједнице.