Саопштење Пљеваљског одбора за одбрану светиња

Пљевља, 22. март 2020.

На молбу Пљеваљског одбора за одбрану светиња његово преосвештенство епископ милешевски господин Атанасије дао је свој архипастирски благослов на организовано ангажовање православне омладине у борби против вирусне пандемије у Црној Гори. Пљеваљски одбор за одбрану светиња Општинском тиму за заштиту и спашавање ставља на располагање групу младих волонтера, који су током организовања протестних литија вршили послове редарске службе.

У ситуацији када опаки и невидљиви непријатељ угрожава саму биолошку супстанцу нашег народа свјесна и савјесна православна омладина, уз благослов своје Цркве, жели да помогне у борби за обуздавање болести, тако што ће помоћи најугроженијим дијеловима становништва, на начин како одреде надлежни државни органи.

У званичном допису који ће прослиједити Општинском тиму Одбор ће доставити имена и контакт податке волонтера како би се омогућило њихово ефикасно ангажовање. Истовремено, Одбор користи прилику да позове суграђане да се понашају у складу са усвојеним мјерама надлежних државних органа и на тај начин дају свој допринос општем добру.

Увјерени смо да ћемо заједничким напорима уз Божју помоћ побиједити и ову пошаст.