Састанак Епископа Атанасија са новоизабраним председником општине Пљевља

У уторак 16. јула 2019. године, у манастиру Свете Тројице код Пљеваља, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије примио је у посету новоизабраног председника општине Пљевља г. Игора Голубовића са сарадницима.

Гости су најпре са Епископом Атанасијем обишли манастирски храм и поклонили се његовим светињама а затим су у гостопримници наставили разговор о потребама и могућностима сарадње општине Пљевља и Епархије милешевске Српске Православне Цркве.

Сви су били сагласни да је досадашња сарадња на овом нивоу била више него коректна и преко потребна, али је констатовано да је неопходно да се сарадња настави и колико буде потребно прошири. Општина ће увек изаћи у сусрет свим потребама Епархијe милешевскe, у оквирима својих могућности, док с друге стране Епархија милешевска увек стоји као подршка и духовни бранич, пре свега Православне вере, али и свих добронамерних и поштених људи овог краја и шире, у границама свога деловања.

У отвореном и пријатељском разговору, размотрено је низ питања и послова који су спроведени и који треба да се спроводе на територији општине Пљевља и Епархије милешевске. Исто тако је закључено да оваквих сусрета и састанака треба да буде што више како би и општина Пљевља али и Епархија милешевска могли спровести све потребне планове и послове на добро и корист свих добрих, поштених и надасве верујућих људи овога краја.