Састанак у Епархијском двору у Пријепољу

Представници Удружења Прибојаца у Београду, Зоран Пешовић и Лазар Мосуровић, заједно са архијерејским намесником прибојским протојерејем-ставрофором Марком Папићем, посетили су у петак 2. фебруара 2024. године Његово Преосвештенство Епископа милешевског г. Атанасија у Епархијском двору у Пријепољу. Састанку су присуствовали др Зоран Дробњак и протојереј-ставрофор Никола Перковић из Пријепоља.

Иако живе и раде у Београду чланови Удружења не заборављају свој родни крај па су тако изразили жељу да поразговарају са Епископом Атанасијем у намери да га упознају са радом, плановима и циљевима. Жеља им је да пробају наћи начине и методе како да допринесу унапређењу живота и рада у њиховој постојбини, у складу са њиховим могућностима.

Владика је са радошћу и пажњом саслушао драге госте, поздравио њихову добру намеру и благословио рад. У срдачном разговору саговорници су покушали да сагледају све могућности заједничког деловања и начине за реализацију жеља, планова и циљева.

Сви сматрају да је неопходно да се заједнички укључе, уз благослов Цркве, у сагледавање потреба, проналажење могућности и ангажовање на реализацији планова како би, свако према својим могућностима, добио прилику да помогне у унапређењу живота на овим нашим просторима.