Седница EУО и ЕС Епархије милешевске

На дан молитвеног прослављања Светог Алексеја – човека Божијег, 30. марта 2019. године, у епархијском седишту у Пријепољу, одржана је седница Епархијског управног одбора и Епархијског савета Епархије милешевске, којом је председавао Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије.

Најпре су чланови учествовали у Божанској Литургији у манастиру Милешеви коју је служио  Епископ Атанасије уз саслужење свештенства и свештеномонаштва Епархије милешевске.

Позивајући нове чланове Епархијског савета да положе заклетву, Епископ Атанасије је рекао да су они својим учешћем у Светој Литургији и причешћивањем Пречасним Телом и Крвљу Господа и Спаса нашега Исуса Христа већ дали заклетву, јер је Причешће најчвршћи јемац и гаранција да ће се они који се бирају у Епархијска тела трудити на пољу унапређивања Цркве Христове на простору Епархије милешевске.

Након положене заклетве, одржана је седница епархијских тела на којој је усвојен предлог чланова ЕУО, као и извештаји о материјално-финансијском пословању Епархије са завршним рачуном за 2018. и предлогом буџета за 2019. годину, затим о пословању епархијског магацина, о заштити и газдовању шумама Епархије милешевске, о раду радија Милешева и извештај о верској настави у претходној школској години.

На седници је било речи и о реализованим и предвиђеним пројектима у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са црквама и верским заједницама при Министарству правде Владе Републике Србије, изнета је  и економско-социјална проблематика Рашке области. Уследило је и  свестрано заједничко промишљање живота у текућој години, и о припремама за прославу осамстогодишњег јубилеја манастира Милешеве.