Свети кнез Владимир је пронашао бесцени бисер

На дан молитвеног сећања на Светог равноапостолног руског кнеза Владимира, у суботу 28. јула 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије богослужио је на Божанској Литургији у Спасовој цркви манастира Милешеве.

Саслуживали су духовник манастира архимандрит Леонтије, старешина храма Васкрсења Христовог у Прибоју протојереј-ставрофор Марко Папић, и протођакон Никола Перковић. Сестринство манастира појањем је прославило Тројединог Бога.

У беседи Преосвећени Владика је истакао да је Свети кнез Владимир призвао руски народ Христу пошто се претходно дао у потрагу за бесценим бисером, Христом Господом, којег је и пронашао: – Оно што је било најдрагоценије за њега, он је желео да подари своме народу. И пошто се руски народ на његово призвање крстио, онда се у љубави према истом том народу обратио Богу, и замолио Бога да се то крштење добро прими у руском народу, то умирање за сваки грех и хођење за Христом да буду истински, да кроз сва времена и сва искушења његов народ може ићи за Христом неодступно и истински.