У Прибоју одржана манифестација изворног стваралаштва Тромеђа без међа

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије присуствовао је у недељу 23. јуна 2019. године манифестацији Тромеђа без међа која је одржана у порти храма Васкрсења Христовог у Новом Прибоју.

Поздрављајући све присутне, Епископ Атанасије је нагласио важност места на коме се одржава ова манифестација: – Ми се, драга браћо и сестре, окупљамо на правом месту, код храма Господњег. Окупљамо се, сабирамо се, обнављамо се у Христу, а то чинимо по узору на наше претке, на Светог Саву и друге Немањиће који су нас управо у Христу и стварали, духовно родили и усмерили кроз време. Овде смо да видимо укратко, сажето, обрасце тога стваралаштва и начине како то треба наставити.

Тромеђа без међа је манифестација изворног стваралаштва, осмишљена као пројекат удружења жена Сачувајмо село из Прибоја, које се бави очувањем и неговањем традиције Полимља и Потарја. Тромеђа без међа је пројекат подржан на конкурсу Људи људима, који је расписала Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у југоисточној Европи, у оквиру SWG EC пројекта Регионална сарадња и умрежавање у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја финансиран од стране ЕУ (ABD PROGRAMME, DRINA-TARA, GIZ, German cooperation).

У оквиру манифестације одржано је такмичење певача изворног певања, сајам домаћих производа и такмичење у прављењу пита. Додељене су и награде најбољим ђацима са сеоског подручја.