Упокојио се у Господу Ђорђе – Ђоко Љујић из Пријепоља

Након краће и тешке болести, у педесетој години живота, упокојио се у Господу Ђорђе – Ђоко Љујић, часни носилац Ордена Светог Саве, узоран хришћанин, поносан супруг и родитељ, вредан и успешан привредник из Пријепоља.

Опело новопрестављеном слуги Божијем Ђорђу служио је, у понедељак 4. децембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, у храму Светог Николаја Српског у Коловрату код Пријепоља, уз саслужење више свештенослужитеља Епархије милешевске а у присуству многобројног народа.

Након опела Преосвећени Епископ Атанасије се обратио породици, родбини, пријатељима и познаницима покојног Ђорђа, бираним речима утехе: – Испраћамо на вечни починак брата нашега, суграђанина, сродника. Испраћамо га, не опраштамо се од њега, остајемо заједно. Тако смо и изговарали у нашим молитвама.

– Господ, Творац наш, шаље свакога од нас, у овај свет са одређеним задатком, на одређени рок. Назначена су свакоме од нас важна, добра, дела. Господ је човеку дао и способности и време, одређено окружење, контекст живота у ком ће човек да се оствари. Неко стигне да то уради, неко не стигне. Неко уради савршено, перфектно, неко мало слабије. А пред нама је човек који, иако није имао довољно времена, ипак је стигао да уради много, да то време којим је располагао напуни значајним делима по којима ће бити запамћен.

– Пред Бога излазимо са делима својим, то је наша лична карта којом се представљамо. Дела нас описују у вечности. Наш брат Ђорђе познат је баш по тој способности организације живота. Успоставио је добре контакте, добру сарадњу са људима, многе је умео да упосли тако да су се и они могли остварити добрим радом.

– Иако знамо да је живот испунио добрим делима, ипак га додатно снабдевамо на његовом путу нашим молитвама, нашим добрим жељама, да му Бог опрости ако је нешто промашио. Молимо Бога да му опрости, и да му још дода награде за оно што је учинио. Испраћамо га из храма у чијој је изградњи највише он учествовао, и где ћемо га се сигурно увек у молитвама сећати, поручио је Епископ Атанасије породици и свима присутнима.

Ђорђе Љујић је у браку са супругом Дубравком имао три кћерке Милицу, Анђелу и Николију.

Вечан покој новопрестављеном слуги Божијем Ђорђу.