Упокојио се у Господу Драгиша Михајиловић из Сјенице

У петак 8. јула 2022. године, уз саслужење више свештеника, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је, у храму Светих апостола Петра и Павла у Сјеници, опело новопрестављеном служитељу Божијем Драгиши Михајиловићу, оцу тројице свештеника: Душана, Мирослава и упокојеног Војка.

Након одслуженог опела Епископ Атанасије се обратио породици Михајиловић и свима присутнима речима утехе и пастирске поуке: – Завршне речи наше молитве говоре о томе да све што чинимо, чинимо у име Оца и Сина и Светога Духа, тако да је и овај тужни тренутак прожет тим заједништвом, Оца, Сина и Духа Светога, и кроз овај тренутак пролазимо у тој заједници са Богом. Све што доживљавамо, доживљавамо у присуству Божијем, делећи то заједно са нашим Творцем. Тако су онда, сви тренуци живота, сва стања живота, подношљива и смисаона, човек их може поднети и осмислити.

– Целог живота се поздрављамо оним победним поздравом: Христос Васкрсе. Многе су истине о животу, али, та истина да је Христос васкрсао, да је Он победио смрт, она је најјача. И по томе се хришћани одликују што, и верују у победу живота, и знају да је живот победио у Господу нашем. Ми овај живот живимо са Победником, са Христом који је победио смрт.

– Господ нас није ослободио непријатних доживљаја, суза, туге, бола, али кад смо са Христом онда све има смисао, има своје значење, није бесмислено и може се подносити. Све ране душе можемо залечити својим хришћанским искуством. Љубав залечује све, она премошћује сваку удаљеност. Кад је неко физички далеко може постати близу захваљујући тој способности срца да воли, и онда, онај који је далеко физички постаје близу, ту са нама.

– Оно што је најважније, за то смо се и молили, јесте да Господ у вечности смести душу покојника са праведницима, у Својој близини. То молимо и за себе, и за све друге, да будемо увек у близини Божијој у вечности, додао је на крају Епископ Атанасије.

Тело упокојеног Драгише, након одслуженог опела, сахрањено је на сјеничком православном градском гробљу.