Васкрс у Милешеви

На Светло Васкрсење Христово, у недељу 24. априла 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Божанску Литургију у храму Вазнесења Христовог у манастиру Милешеви. Саслуживали су протојереј Никола Перковић, настојатељ манастира Светог Николаја у Прибојској Бањи јеромонах Јован и протођакон Иван Савић.

Поздрављајући све присутне најрадоснијим хришћанским поздравом Преосвећени Епископ Атанасије је рекао: – Присаједињујем се честиткама Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и свих Епископа и Српске Цркве и целе Цркве Васељенске Православне. Нека нам је срећан Васкрс.

– Христос је устао из мртвих, али не само за Себе него за све нас, да све нас изведе из смрти, да сви будемо са Њиме, да сви ми заједно будемо јачи од смрти. Јачи од сваке слабости, од свакога вируса и болести.

– Ми се зовемо деца бесмртности. Свети Оци тако ословљавају хришћане. Они који истински верују у Христа они су деца бесмртности. Христос је први Бесмртни, који нас све обесмрћује, нас који верујемо у Њега и за Њим идемо.

– Христос је свима нама заповедио да се држимо љубави, према Богу, и према ближњима, једних према другима. Држећи се Њега и онога што је Он заповедио, бићемо Његови ученици и Њему сапричасници у свему. Да бисмо били јачи од смрти и синови бесмртности треба да прихватимо и тај подвиг којим је Он ишао.

– И када бисмо хтели ми не можемо другачије живети и трајати на овом простору него држећи се Христа. Од нас се захтева да будемо јачи од смрти, а то можемо само држећи се Бесмртнога, истакао је Епископ Атанасије.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку