Амбасадор Републике Србије у Црној Гори у званичној посети Општини Пљевља

Амбасадор Републике Србије у Црној Гори, Његова Екселенција Небојша Родић, боравио је у уторак 20. фебруара 2024. године у званичној посети Пљевљима, где се сусрео са председником Општине др Дариом Вранешом и његовим сарадницима.

Током разговора председник општине и амбасадор су разменили мишљења и ставове по питању положаја Срба у Републици Црној Гори, изразили наду да ће у будућности, заједничким радом и акцијама, допринети побољшању и унапређењу живота и рада превасходно српског народа, али и свих других, на простору Пљеваља, истакли потребу сталне сарадње и неопходност ангажовања Републике Србије на том плану.

Након посете Општини, амбасадор Родић и конзул Немања Секицки, у пратњи председника Општине, посетили су храм Свете Петке. Ту је уваженог госта дочекао Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије. После обиласка храма Преосвећени Епископ Атанасије је у просторијама Црквене општине Пљевља са гостима разговарао о више питања везаних за рад Цркве на овим просторима. Владика Атанасије je том приликом упознао амбасадора Родића са положајем Српске Православне Цркве на простору пљеваљске општине и свим изазовима са којима се она сусретала и сусреће. Председник општине Пљевља др Дарио Вранеш је у разговору похвалио сарадњу и однос Епархије милешевске и Општине Пљевља.

У наставку посете, амбасадор Родић и председник Општине Пљевља др Вранеш, посјетили су Српску кућу и упознали се са радом и активностима тамошњих организација.

Посету Пљевљима амбасадор Родић је завршио обиласком Средње стручне школе и Завичајног музеја Пљевља.