Наставља се доградња и уређење манастира Светог Илије на Јабуци код Пријепоља

Група мештана села Јабука код Пријепоља, са настојатељицом манастира Светог Пророка Илије на Јабуци игуманијом Аном, посетила је у понедељак 19. фебруара 2024. године, у Епархијском двору у Пријепољу, Његово Преосвештенство Епископа милешевског г. Атанасија.

Повод њихове посете била је жеља да са Преосвећеним Епископом Атанасијем разговарају о планираној доградњи, обнови и уређењу манастира на Јабуци. Жеља им је да ураде санацију неких оштећења на кровном покривачу храма Светог пророка Илије, као и да ураде још неколико радова на уређењу и доградњи саме манастирске порте.

Владика је госте са пажњом саслушао, упутио неколико сугестија и предлога у вези предстојећих радова и са радошћу поздравио и благословио њихову добру намеру.

Овом приликом усаглашене су и унете у план рада све потребне активности и начини за њихово извођење и договорено да се са радовима крене што пре како би се на време могао привести крају овај опсежни и значајни пројекат. Владика се захвалио мештанима села Јабука на њиховој љубави и старању које исказују према манастирском комплексу и похвалио њихову добру сарадњу са сестринством манастира Светог Илије и игуманијом Аном.

По договору, оваквих сусрета ће сигурно бити још кад крену радови, како би Епархија и Епископ Атанасије имали комплетан увид у ток извођења радова.