Аранђеловдан у Милешеви

На молитвени спомен Сабора Светог Архангела Михаила, 21. новембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије богослужио је у параклису Преподобне Касијане у Милешеви. Саслуживали су архимандрит Леонтије и ђакон Горан Крстић, док је за певницом одговарало милешевско сестринство.

У беседи је Владика истакао да се из овог празника може извући неколико поука, а најважнија поука за наше време и наш простор је да и ми чујемо команду коју је изрекао Свети Архангел Михаило када је видео да се осипају анђелске силе, да неки анђели бивају поколебани у својој чврстини, у свом назначењу, и почињу да одступају од Бога, он је стао пред све анђелске силе и громогласно заповедио: Пазимо!

– Оно што је важно за наше време и наш простор је да знамо да те команде које се дају у Цркви, то Бог даје свом народу за сва времена и за све просторе. Та команда која је тада изречена, пре историје, важи и данас, и дан данас се чује и треба да се чује, струји и преноси се благодаћу Божијом. Та команда важи за божији народ свих времена и кроз ту команду Бог чува свој народ да не пропадне у пропаст, да не срља у провалију, да не иде странпутицом, да се не отуђује од Оца свог небеског и Творца, да се не отуђује од Божанске трпезе, рекао је Преосвећени Епископ Атанасије.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку