Епископ Атанасије богослужио на Коловрату

У недељу 25. по Педесетници, 18. новембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије началствовао је литургијским сабрањем у храму Светог владике Николаја Српског и Свеправославног у насељу Коловрат код Пријепоља.

Саслужитељи у Божанској Литургији били су протојереј Игор Ерић, јереј Небојша Јовановић и протођакон Никола Перковић, а црквени хор Свети краљ Владислав из Пријепоља је одговарао на возгласе и прозбе.

Подсећајући верни народ Владика је рекао да Господ све што је говорио и чинио било је за показивање, оприсутњавање, усавршавање живота, корекцију нашег деловања и хођења у том смислу да би функционисао живот јер живот, иако га је Он створио, често је западао у провалије, у странпутице, доживљавао аномалије због греха и погрешних жеља човека и било је неопходно кроз читаву историју чинити поправке људским размишљањима, људским осећањима и усмерењима да би правилно, у пуноћи, у светлости и здрављу функционисао живот.

Преосвећени је затим верницима представио новог пароха коловратског и будућег старешину овог светог храма, недавно рукоположеног оца Небојшу, изразивши наду да ће црквена заједница у овом насељу бити сложна у молитви, добром делању, у служењу једни другима, у уређивању и дорађивању светога храма.

Саборовање је настављено за трпезом љубави у оквиру које је одржан и састанак Епископа са члановима црквеног одбора на коме је било речи о унапређењу црквеног живота на Коловрату.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку