Божићне честитке упућене Епископу Атнасију и верницима Епархије милешевске

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИКА ОО НСД ПЉЕВЉА МИЛАНА ЛЕКИЋА

Предсједник ОО Нове српске демократије Пљевља Милан Лекић честитао је Божић преосвећеном епископу милешевском г. Атанасију, свештенству, монаштву и свим вјерницима Српске православне цркве који данас прослављају најрадоснији хришћански празник.

„Нека данашњи празник, када славимо рођење Богомладенца Исуса Христоса, унесе мир у наше куће и топлину Божије љубави у наша срца. Рођење нашег Спаситеља је један од највећих догађаја у свјетској историји. Наша обавеза, као православних Срба је да живимо у складу са принципима које нам је оставио у завјет. Љубав и мир су универзалне поруке које нас надахњују, инспиришу, али и обавезују“, рекао је Лекић.

Међутим, како је истакао Лекић, српски народ, и овај Божић, дочекује у турбулентним временима, поготово они Срби који трпе тешку свакодневицу и разна искушења на светој српској земљи.

Извор: pvinformer.me

Председник општине Прибој Лазар Рвовић честитао Божић

Прибој – Председник општине Прибој Лазар Рвовић честитао је најрадоснији хришћански празник епископу милешевском Атанасију, свештенству и монаштву Епархије милешевске и свим грађанима који Божић прослављају по јулијанском календару, традиционалним хришћанским поздравом – Мир Божији, Христос се роди!

У честитки Рвовић је пожелео да топлина бадњака и светлост Витлејема пробуде у свим срцима љубав и толеранцију.

– Желим вам пуно љубави, радости, осмеха и толеранције, да своју енергију и благодат користите за унапређивање себе, за развој и напредак, за боље и успешније сутра. Нека нам најрадоснији од свих празника, дан рођења Господа Исуса Христа буде симбол године која ће свима донети мир, стабилност и просперитет. Мир Божији, Христос се роди – каже се у честитци Лазара Рвовића.

Извор: PP Media

Божићна честитка ОО СНП-а

Српска православна црква
Епархија милешевска
Његово преосвештенство
Епископ милешевски
Господин Атанасије

Ваше преосвештенство,

Вама, монаштву, свештенству и свим вјерницима Српске православне цркве у епархији милешевској желим срећне и Богом благословене дане најрадоснијег хришћанског празника Божића.

Прослављајући Рождество Христово, прослављамо и вјечни смисао људског постојања. Нека нас управо тај смисао окупља и усмјерава на свим земаљским путевима.

Нека вјечни пламен Бадњака буде и пламен љубави на земљи, мира међу људима и радости на небу.

Окупљени у заједништву служимо Богу, а самим тим служимо и ближњима, то јест свим људима као и заједници у којој живимо.

Нека нас радост Божића прати у све наше дане, у име Господа и Спаса нашег Исуса Христа.

МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ! ВАИСТИНУ ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Извор: pvnovine.com

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић честитао Божић

Пријепоље – Председник општине Пријепоље Владимир Бабић честитао је најрадоснији хришћански празник епископу милешевском Атанасију, свештенству и монаштву Епархије милешевске и свим грађанима који Божић прослављају по јулијанском календару, традиционалним хришћанским поздравом – Мир Божији, Христос се роди!

– Нека нас дан Хистовог рођења подсети на заједништво и толеранцију која краси нашу заједницу. Да празнични дани донесу срећу, мир, здравље и напредак вама и вашим породицама. Божић је диван јер је испуњен љубављу, окупља породицу и оснажује заједништво. И баш то што желимо за све наше породице, нека се прелије и на цело друштво, да наше Пријепоље и даље буде место слоге, разумевања, подршке и развоја свих наших грађана. Свако добро од Господа вам желим уз сверадосни божићни поздрав – Мир Божији – Христос се роди – каже се у честитци Бабића.

Извор: PP Media

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА
Главног имама Меџлиса Исламске заједнице Пљевља

Свештенству, монаштву, суграђанима и свим православним вјерницима, у своје лично и у име Исламске заједнице упућујем срдачне честитке поводом Вашег празника Божића, са жељом да Ваше домове и Ваше душе испуни мир, љубав и племенитост.

Нека радост Божића буде надахнуће за стварање добрих односа међу људима, те јачање међусобног повјерења и разумјевања. Наше генерације требају мир, суживот и међусобно поштовање. Свако има своје вриједности, потребе, надања и жеље. Чувајмо их заједно!

Зато, нека наступајући дани Божића буду обиљежени миром и љубављу, а дух искрене вјере оплемени срца људи.

Главни имам Меџлиса Исламске заједнице Пљевља
Ферид еф. Османангић

Извор: pvinformer.me