Чланови Одбора за градњу храма у Обардама код Пљеваља посетили Епископа Атанасија

У уторак 30. априла 2024. године чланови Одбора за градњу храма Светих Кирила и Методија у селу Обарде, код Пљеваља, са својим парохом протојерејем-ставрофором Боривојем Пантићем, посетили су Његово Преосвештенство Епископа милешевског г. Атанасија у Епархијском двору у Пријепољу.

Они су овом приликом Епископа Атанасија известили о динамици радова на њиховом храму и замолили за неколико савета у вези завршетка градње самог храма. Преосвећени Епископ Атанасије је са пажњом саслушао своје госте, дао неколико конкретних идеја и смерница за даљи рад и изузетно похвалио ангажованост и преданост послу свих који су укључени у овај значајан подухват. Осим вредних мајстора и, преданих послу, чланова грађевинског одбора са њиховим парохом, Преосвећени је похвалио и све добротворе и људе добре воље који, свако на свој начин и према својим могућностима, помажу да се овај храм што пре заврши и стави у функцију на радост свих верника наше Епархије и радост Српске Православне Цркве.

Треба овде напоменути и то да је земљиште за храм у Обардама освештано 29. маја 2023. године, израда темеља започета 10. јула а већ 6. августа, те исте 2023. године, темељи су завршени и освештани. До сада сви радови теку добрим током, па се, уз Божију помоћ, вредни неимари надају да ће тако бити и до самог завршетка храма.

Како су упоредо са грађевинским радовима обављане и потребне набавке и уређење свега осталог потребног за храм, чланови Одбора, са о. Боривојем на челу, су замолили Епископа Атанасија да нађе могућност и их на празник Светих Кирила и Методија, 24. маја 2024. године, посети у Обардама и освешта крстове и звоно за храм.